Happy me Happy mama
#22: Van depressief naar trotse mama in 9 maanden - Esther Tanis-de Bruijne

#22: Van depressief naar trotse mama in 9 maanden - Esther Tanis-de Bruijne

September 22, 2020

Esther Tanis - de Bruijne is 24 jaar en moeder van een dochter van 9 maanden. Ze is werkzaam als verzorgende IG in de ouderenzorg. Op Instagram en Mamaplaats deelt ze onder de naam op.zoek.naar.de.roze.wolk deelt ze openhartig hoe zij het moederschap ervaart.

In dit interview vertelt Esther haar verhaal over haar postnatale depressie. Ze vertelt openhartig hoe ze ontdekte dat ze onverwachts zwanger was en hoe haar zwangerschap, kraamperiode en de eerste maanden als moeder zijn verlopen. Zo vertelt Esther onder meer over welke impact de life-events die ze meemaakte tijdens haar zwangerschap (huwelijk, verhuizen en overlijden) achteraf gezien invloed hebben gehad op het ontwikkelen van een postnatale depressie.

Ook deelt Esther in deze podcast haar verhaal over de roerige kraamperiode die ze heeft meegemaakt en hoe door een fors slaapgebrek al binnen een paar dagen na de bevalling werd opgenomen in het ziekenhuis. Verder vertelt ze over haar dieptepunt, ongeveer 6 weken na de bevalling, waarop ze het echt niet meer trok. Heel dapper deelt Esther hierbij hoe zij steun heeft gezocht bij de mensen om haar heen en is gaan delen wat er in haar omging. En ten slotte vertelt Esther uiteraard wat haar heeft geholpen tijdens deze zware periode, hoe zij er bovenop is gekomen en wat maakt dat zij nu wel écht met trots kan zeggen dat ze kan genieten van het moederschap. 

#21: Self-care als vrouw én moeder - Mayra Louise

#21: Self-care als vrouw én moeder - Mayra Louise

September 8, 2020

Mayra Louise is 38 jaar en is moeder van Isameya van 3 jaar. Ze is werkzaam als freelancer en influencer op het gebied van body positivity. 

In dit interview staat het onderwerp self-care, zorg en liefde voor jezelf, centraal. Mayra neemt jou als luisteraar hierbij mee in haar persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen jaren. Ze vertelt hoe ze bezig was met zelfliefde en acceptatie van haar lichaam voor dat zij moeder werd, hoe zij het moederschap heeft ervaren en wat de overgang naar alleenstaand ouderschap voor haar heeft betekent in relatie tot self-care.

Ook legt Mayra uit wat zij verstaat onder self-care: niet de massages en 'komkommerschijfjes op je ogen', maar juist het inchecken bij jezelf en stilstaan wat jouw behoeften zijn. Dat self-care veel meer gaat over onderzoeken wat jij nodig hebt om je goed te voelen en hoe dat ook van moment tot moment kan wisselen. Tot slot spreken we uiteraard ook over het onderwerp body positivity en welke rol het moederschap hierin speelt.

 

#20: Geen pieken zonder dalen - Margriet de Rijk

#20: Geen pieken zonder dalen - Margriet de Rijk

June 23, 2020

Margriet de Rijk is 38 jaar en alleenstaand moeder van een dochter en twee zoons in de leeftijd van 9, 7 en 5 jaar oud. Haar vriend heeft twee kinderen van 10 en acht jaar oud. 

In dit interview vertelt Margriet uitgebreid over haar afgelopen jaren. Dit keer geen verhaal over de geboorte, babytijd en de eerste jaren, maar vooral eentje over de jaren daarna en hoe ook deze jaren soms heel anders kunnen lopen dan gedacht. Deze aflevering heet 'Geen pieken zonder dalen' en dat beschrijft dan ook in het kort hoe de afgelopen jaren van Margriet zijn geweest.

In het kort: Na een relatie van 15 jaar is Margriet enkele jaren terug uit elkaar gegaan met de vader van haar vriend. Ze heeft daarna een nieuwe vriend leren kennen, die vervolgens 1.5 jaar geleden een hartaanval kreeg in haar bijzijn en wie ze zelf heeft gereanimeerd. Alsof er nog niet voldoende tegenslagen waren geweest werd haar dochter, wie sinds haar 5e levensjaar al gediagsnosticeerd was met de ziekte van Coeliakie (glutenintolerantie) werd haar dochter nog eens heel erg ziek en was eerst niet duidelijk wat er aan de hand was. Al snel bleek dat haar dochter nog een auto-immuunziekte had, namelijk diabetes type 1.

Al deze gebeurtenissen hebben het leven van zowel Margriet als haar gezin en alle mensen om haar heen behoorlijk op zijn kop gezet. Desondanks, of misschien juist wel dankzij deze gebeurtenissen, staat Margriet heel positief in het leven en wil zij het leven leven dat ze voor haar kinderen wenst. Wat ze hier mee bedoeld, welke impact al deze gebeurtenissen op haar (gezins)leven de afgelopen jaren hebben gehad (en nu nog steeds hebben) en wat maakt dat Margriet zo positief in het leven staat... dat en nog veel meer hoor je in dit inspirerende interview met Margriet de Rijk!

P.s. dit is de voorlopig laatste aflevering van de Happy me Happy mama podcast voor de zomer van 2020. Omdat wij ons tweede kindje verwachten halverwege augustus neemt Happy me Happy mama even een break. Vanaf half september kan je weer volop genieten van nieuwe afleveringen en tot die tijd een hele fijne zomer gewenst!

#19: Het moederschap als één grote uitdaging - Marisa Dooge

#19: Het moederschap als één grote uitdaging - Marisa Dooge

June 9, 2020

Marisa Dooge is 30 jaar, moeder van een dochter van 10 maanden en werkzaam als docent biologie. 

In dit interview gaat het over alle uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt, op alle vlakken. Zo vertelt Marisa over de hele fijne momenten met haar dochter en waarin het soms lastig is om tijd voor zichzelf te nemen, omdat ze zo opgaat in het kijken naar en genieten van haar dochter. Maar ook gaat het over de minder fijne uitdagingen, zoals het omgaan met een groot slaapgebrek en het houden van geduld.

Ook vertelt Marisa over haar bevalling en de pittige periode die ze hierna heeft gehad. Zo vertelt ze dat ze op het moment van het opnemen van de aflevering midden in een EMDR (traumaverwerking) traject zit, omdat ze is gediagnosticeerd met PTSS (post traumatische stress stoornis) naar aanleiding van haar bevalling. Ze deelt met jou als luisteraar haar, met momenten best intense en heftige, bevallingsverhaal en vertelt welke impact dit heeft gehad op hoe ze zich voelde en functioneerde. Ze vertelt over de paniekaanvallen die ze ineens kreeg en hoe ze nooit had verwacht dat dit haar zou overkomen, maar ook hoe ze hierin dapper voor zichzelf is opgekomen, hulp heeft gezocht en wat dit haar nu brengt.

#18: Van je hoofd naar je hart  - Lesley Cornelisz

#18: Van je hoofd naar je hart - Lesley Cornelisz

May 26, 2020

Leysley Cornelisz is moeder van Luna (6 jaar). Ze werkt als interim HR-manager en beginnend coach voor vrouwen die geen roze wolk tijdens of na de zwangerschap ervaren. Dit doet ze mede vanuit eigen ervaring en tevens volgt ze op dit moment de opleiding tot coach.

In dit interview vertelt Lesley mooi, open en kwetsbaar hoe zij het moederschap ervaart en wat een contrast dit is met wat ze er van had verwacht. Ze vertelt over haar reis naar zichzelf, hoe ze zichzelf en anderen in haar omgeving beter heeft leren kennen door het moederschap.

Zo vertelt Lesley onder meer over haar 2 jaar durende depressie en welke impact dit heeft gehad op haar leven. Over hoe ze deze zware periode heeft ervaren, maar vooral ook wat ze er van heeft geleerd en hoe ze zichzelf hierdoor veel beter heeft leren kennen. Ze vertelt openhartig over de schaamte, machteloosheid en het zware gevoel wat ze heeft ervaren en de neiging die ze had om sterk te leven vanuit haar hoofd. Maar ook vertelt ze hoe dit in de loop van de tijd is veranderd en ze steeds meer is gaan leven vanuit haar gevoel en vanuit de gedachte dat 'er niets, maar dan ook helemaal niets MOET'. 

 

 

#17: Van controle naar vertrouwen - Madelon Lutgert

#17: Van controle naar vertrouwen - Madelon Lutgert

May 12, 2020

Madelon Lutgert is moeder van twee kinderen, Liz (bijna 4) en Joan (9 maanden) en woont samen met haar man in Amsterdam. Madelon is coach en begeleidt individuen en teams die stil staan of vastlopen naar meer vertrouwen. 

 
In dit interview vertelt Madelon onder meer over haar onverwachte zwangerschap en snelle bevalling en welke impact dit had op hoe ze de eerste periode als moeder heeft ervaren. Hoe ze bijvoorbeeld de neiging had om zo veel mogelijk controle te houden. Ze vertelt dat ze heel erg bezig was met of ze het wel goed deed, of ze wel het juiste deed en eigenlijk weinig luisterde naar wat haar eigen intuïtie haar vertelde.
 
Naarmate haar dochter ouder werd kon ze haar dochter steeds meer loslaten en vertrouwen op dat het goed was zoals het was. Madelon omschrijft hierbij ook heel mooi haar eigen reis, haar ontwikkeling, als vrouw en als moeder. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was, en is, goede zelfzorg. Zorgen voor jezelf als vrouw en moeder, niet alleen praktisch (gezond eten etc.), maar juist echt tijd en aandacht aan jezelf besteden. Tot slot beschrijft Madelon ook wat het effect hier van was: meer kunnen genieten en los kunnen laten.
 
#16: Niet volgens boekje - Geke Douw

#16: Niet volgens boekje - Geke Douw

April 28, 2020

Geke Douw is moeder van drie kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Geke is werkzaam op een middelbare school en heeft daarnaast haar eigen blog en website onder de naam Niet Volgens Boekje.

In dit interview met Geke gaat voornamelijk over het maken van eigen keuzes, doen wat voor jou goed voelt als moeder en daarbij ook jezelf op de eerste plaats zetten. Kiezen voor jezelf en wat voor jou goed voelt, zodat je vanuit daar je kinderen met liefde kan opvoeden zoals het bij jou en je gezin past.

Geke vertelt in dit inverview onder meer over hoe ze zichzelf in het moederschap heeft ontwikkelt van een wat onzekere moeder die bang was om het fout te doen naar een moeder die stevig in haar schoenen staat en haar kinderen opvoed vanuit wat voor haar en haar gezin goed voelt. Geke vertelt onder meer over de, in principe goed bedoelde, adviezen die ze kreeg van het consultatiebureau en anderen in haar omgeving en hoe beperkt deze adviezen eigenlijk zijn. Ze vertelt over hoe ze deze adviezen steeds heeft uitgeprobeerd, maar telkens niet werkte of passend waren voor haar kinderen, terwijl ze later ontdekte dat er nog zo veel meer dingen zijn die je kan doen als ouder.

#15: De invloed van je geboorte op je gedrag - Linda Trimbach

#15: De invloed van je geboorte op je gedrag - Linda Trimbach

April 14, 2020

Linda Trimbach is 36 jaar en is moeder van 2 zoons van 5 en 7 jaar. Ze is coach voor moeders met kinderen in de schoolgaande leeftijd, waarbij ze moeders helpt om de kinderen beter leert te begrijpen en daarbij ook zichzelf als moeder te leren begrijpen. Dit doet ze onder de naam Fern Company. 

In dit interview vertelt Linda welke invloed je geboorte heeft op je gedrag in jouw leven op dit moment. Zo vertelt ze over ervaringen rondom haar eigen geboorte en welke impact dit nu nog heeft op haar eigen leven. Hierbij geeft ze tal van voorbeelden op welke manier de zwangerschap en de geboorte jouw leven op dit moment kunnen beïnvloeden. Want wat kan bijvoorbeeld de impact zijn van een navelstreng om de nek tijdens de  geboorte op jouw doorzettingsvermogen op dit moment? Wat kan de impact van een keizersnede zijn op het nemen van initiatief in jouw leven? Of wat kan het gevolg zijn van een rokende moeder op hoe jij denkt over eten en jezelf voedt?

Ook vertelt Linda welke impact het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen op dit moment hebben op haar leven als moeder en dat van haar kinderen. Zo vertelt ze nu voor haar gevoel in twee werelden leeft: de ene helft van de dag is ze thuisjuf en de andere helft van de dag is ze ‘weer’ moeder voor haar kinderen. Linda vertelt uitgebreid hoe dit voor haar is, wat dit bij haar oproept en hoe ze hier mee omgaat. Ook geeft ze hele bruikbare, praktische tips, die jou als moeder zouden kunnen helpen om wat meer rust te vinden in deze tijd.

#14: Toen kreeg ik weer lucht - Tilda Timmers

#14: Toen kreeg ik weer lucht - Tilda Timmers

March 31, 2020

 

Tilda Timmers is 38 jaar en moeder van 2 dochters van 6 en 2 jaar en is therapeut voor moeders zonder roze wolk. Tevens schrijft Tilda vele blogs, heeft ze een eigen podcast onder de naam The Real Deal heeft ze een prachtig boek geschreven met als titel Toen kreeg ik weer lucht. 

In dit interview vertelt Tilda uitgebreid over haar postnatale depressie na de geboorte van haar eerste dochter. Ze vertelt onder meer over het overlijden van haar oma tijdens haar zwangerschap en de vermoedens die ze zelf had dat ze een postnatale depressie zou ontwikkelen. Echter werd dit niet serieus genomen en is ze gewoon doorgegaan. Vervolgens maakte ze een traumatische bevalling door en verliep de kraamperiode anders dan verwacht. Tilda zocht uiteindelijk hulp, nadat haar vriendin haar zorgen had uitgesproken. Ze herstelde van haar depressie en kon steeds meer genieten. 

Inmiddels heeft Tilda twee kinderen en kan ze volledig van hen genieten. In dit interview geeft ze een aantal mooie tips en tricks die jou als moeder zouden kunnen ondersteunen als jij eenzelfde proces doormaakt of twijfelt over een tweede kindje na een depressie.

#13: Spirituele en persoonlijke ontwikkeling tijdens het moederschap - Florine Duif

#13: Spirituele en persoonlijke ontwikkeling tijdens het moederschap - Florine Duif

March 17, 2020

Florine Duif is 32 jaar en is moeder van 2 dochters van 7 en 4 en een zoon van 1 jaar. Ze is ondernemer en oprichter van The Mompany en The Goddess Club. Ook heeft ze vorig jaar een prachtig boek geschreven met als titel: Moeder Genoeg. 

In dit interview vertelt Florine veel over zowel spirituele als persoonlijke ontwikkeling. Zo vertelt ze onder meer over het belang van connectie met jezelf en wat maakt dat dit van belang is om de connectie met je kinderen aan te gaan. Ook spreekt ze over thema's als dankbaarheid, feminine versus masculine energie, kiezen voor jezelf en leven vanuit je hart in plaats van vanuit je hoofd. Ze geeft hierbij ook vele bruikbare tips en tricks om dit toe te passen in je dagelijks leven en legt ze uit hoe belangrijk het is om hier veel mee te oefenen. 

Uiteraard vertelt ze ook over hoe zij het moederschap ervaart, zowel nu als toen ze net moeder werd. Ze vertelt over haar eigen persoonlijke ontwikkeling tijdens het moederschap en welke belangrijke inzichten zij zelf heeft opgedaan in de afgelopen jaren. 

Tot slot: Florine vertelt in dit interview uitgebreid over het belang van persoonlijke ontwikkeling. Wil jij hier zelf ook mee aan de slag? Dan heb ik iets moois voor je! Zelf volg ik een opleiding tot coach en in het kader hiervan geef ik 2 gratis coachingstrajecten weg! Wil jij kans maken? Ga dan naar www.happymehappymama.nl/proeftraject , vul voor 31 maart 2020 je gegevens en motivatie in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Play this podcast on Podbean App