Happy me Happy mama

#10: Hoe je als moeder jezelf ont-wikkelt - Evi Dekker Weger

February 4, 2020

#10: Hoe je als moeder jezelf ont-wikkelt – Evi Dekker - Weger

Evi, moeder van 2 jongens van 5 en 2 jaar. Daarnaast werkzaam als mamacoach onder de naam Nieuwe Mama’s. Haar missie is om (nieuwe) moeders te ondersteunen en begeleiden om zelfverzekerd hun eigen weg in het moederschap te vinden. Naast haar werk als mamacoach tekent schrijft en sport ze graag.

In dit interview deelt Evi dat ze eigenlijk vrij onvoorbereid, ietwat naïef, het moederschap is ingestapt. Zo vertelt ze dat ze altijd dacht dat je als moeder automatisch zou weten hoe je dat doet, moeder zijn, zodra je kindje geboren wordt. Echter, toen ze zelf moeder werd kwam ze er achter dat dit niet het geval was. Net nadat haar kindje geboren was zat ze naar eigen zeggen wel op een roze wolk, maar later ging ze toch meer aan zichzelf twijfelen en werd ze onzeker over sommige dingen, mede door wat andere moeders tegen haar zeiden. Ook kon ze zichzelf schuldig voelen over dat ze haar kind te weinig gaf. Inmiddels is dit echter helemaal veranderd en zegt ze ook in het interview dat ze vertrouwt op zichzelf, ze doet wat voor haar goed voelt. Want, zo zegt ze heel mooi, mensen hebben altijd wel een mening.

Naast het verhaal wat Evi vertelt over haar reis door het moederschap deelt ze ook hoe zij zichzelf persoonlijk heeft ontwikkelt dankzij het moederschap. Zo vertelt ze dat ze als moeder zichzelf letterlijk heeft ont-wikkelt. Nieuwsgierig naar wat ze hier mee bedoelt en hoe ze dit zelf heeft ervaren? Maak dan even lekker tijd voor jezelf en geniet van dit interview met Evi!

Play this podcast on Podbean App