Happy me Happy mama

#22: Van depressief naar trotse mama in 9 maanden - Esther Tanis-de Bruijne

September 22, 2020

Esther Tanis - de Bruijne is 24 jaar en moeder van een dochter van 9 maanden. Ze is werkzaam als verzorgende IG in de ouderenzorg. Op Instagram en Mamaplaats deelt ze onder de naam op.zoek.naar.de.roze.wolk deelt ze openhartig hoe zij het moederschap ervaart.

In dit interview vertelt Esther haar verhaal over haar postnatale depressie. Ze vertelt openhartig hoe ze ontdekte dat ze onverwachts zwanger was en hoe haar zwangerschap, kraamperiode en de eerste maanden als moeder zijn verlopen. Zo vertelt Esther onder meer over welke impact de life-events die ze meemaakte tijdens haar zwangerschap (huwelijk, verhuizen en overlijden) achteraf gezien invloed hebben gehad op het ontwikkelen van een postnatale depressie.

Ook deelt Esther in deze podcast haar verhaal over de roerige kraamperiode die ze heeft meegemaakt en hoe door een fors slaapgebrek al binnen een paar dagen na de bevalling werd opgenomen in het ziekenhuis. Verder vertelt ze over haar dieptepunt, ongeveer 6 weken na de bevalling, waarop ze het echt niet meer trok. Heel dapper deelt Esther hierbij hoe zij steun heeft gezocht bij de mensen om haar heen en is gaan delen wat er in haar omging. En ten slotte vertelt Esther uiteraard wat haar heeft geholpen tijdens deze zware periode, hoe zij er bovenop is gekomen en wat maakt dat zij nu wel écht met trots kan zeggen dat ze kan genieten van het moederschap. 

Play this podcast on Podbean App